Opleiding familieopstellingen

De geslaagde deelnemers van de geaccrediteerde opleiding 2017 zijn op 22 september 2017 feestelijk gecertificeerd.

De opleiding die 17 november 2017 is zit ook VOL. Vanwege de grote interesse starten we op 2 maart 2018 een nieuwe opleiding . Geef je snel op als je daaraan wilt deelnemen. 

Zoek je meer inspiratie, zakelijke en persoonlijke groei en ontwikkeling? Wil jij je verder verdiepen in het Systemisch Werken en eventueel zelf met de principes leren werken? Wij bieden de opleiding familieopstellingen en organisatieopstellingen aan met als doel om diepgaande inzichten te krijgen in de verschillende  werkvormen. Deze opleiding biedt jou de mogelijkheid om jezelf te ontwikkelen en jouw eigen werkwijze, stijl en tools te ontwikkelen. Of je nu in een ondersteunende rol of leidinggevende rol werkt.

 

Accreditatie opleiding familie- en organisatieopstellingen

  
 Afbeeldingsresultaat voor logo skj
Deze jaaropleiding familieopstellingen en organisatieopstellingen op HBO niveau is geaccrediteerd door de NOBCO, KTNO en het SKJ. De NOBCO heeft 24 PE punten toegekend aan deze opleiding, het SKJ waardeert deze met 85,5 punten. Daarnaast is de KTNO-erkende jaaropleiding geaccrediteerd met 7 ECTS-punten.     
 

Doelstelling HBO opleiding familie- en organisatieopstellingen  

Doel van de opleiding Familie- en Organisatieopstellingen op HBO-niveau is INSPIRATIE, ONTWIKKELING en om de student een stevige basis te geven in het werken met opstellingen vanuit een professionele basishouding. Na de opleiding kan de student zijn of haar eigenheid en creativiteit verbinden aan deze werkvorm om daarmee op de eigen manier een verdieping te bereiken in de beroepspraktijk. De student kan dit zowel in groepen als één op één in uitvoering brengen.

Ook het doorgewerkt hebben van de belangrijkste eigen thema’s zijn een onderdeel van de opleiding zodat de student zelf ook weet hoe het is om een opstelling te ondergaan. Tevens leert de student te werken met alle facetten van het systemisch werk en leert op een unieke wijze te werken met het onderbewustzijn. Zo worden coachtools en interventies aangeleerd en ontwikkeld om diepgang in het werk te bereiken om tot de kern van de problematiek te komen. Ynnergy’s opstellingenwerk is gericht op heling van onbewuste problematiek.

Voor wie?

Deze opleiding is bedoeld voor iedereen die wil groeien, inspiratie wil, zakelijke en privé. Voor therapeuten, psychologen, artsen, docenten, coaches, trainers, maatschappelijk werkers, managers, procesbegeleiders en hulpverleners die professioneel groepen en/of individuen begeleiden en voor iedereen die zich wil bekwamen in het werken met opstellingen en ter aanvulling van hun eigen begeleidingsvaardigheden. Met deze opleiding ontdek jij door het 'doen' jouw eigen kwaliteiten en vorm waarin je met de inzichten vanuit het 'Systemisch Werken' jouw zakelijke rol verder uitbouwt en ontwikkelt. Lees meer over voor wie familieopstellingen geschikt zijn

10 (zakelijke) competenties die versterkt worden:

autonomie
ontwikkeling
inspiratie
creativiteit
kennis versterken
brede inzetbaarheid

analyse en inzicht
professionalisering
zelfstandigheid
probleemgericht werken
sociaal-communicatieve vaardigheden
omgaan met emoties
vertrouwen
 

Toelatingseisen

HBO werk- en denkniveau is vereist. Er is geen specifieke vooropleiding noodzakelijk. Wel zullen de docenten advies hierin geven om vanuit een goede basis als opsteller te kunnen gaan werken. Het is voor de opleiding niet noodzakelijk om in de werksituatie of zakelijke rol leidinggevende verantwoordelijkheid te dragen.

Data opleidingen familieopstellingen 

De 12 data( 09:00 - 16:30) van de opleiding die 17 november gestart is

17 november 2017
24 november
8 december
12 januari 2018
26 januari
23 februari
23 maart
20 april
11 mei
25 mei
8 juni
15 juni

De 12 data (9.00 tot 16.30) van de opleiding die 2 maart 2018 start:

2 maart 2018
16 maart 
30 maart
2 april
18 mei
22 juni
30 juni/1 juli
24 augustus
31 augustus
7 september
21 september
 

 

Studieomvang en duur

De opleiding bestaat uit 12 dagen van 7 uur per dag verspreid over 8/9 kalendermaanden. Het totaal aan docent contacturen bedraagt 84 uur. Het minimum aantal uren intervisie wordt gesteld op 20. 

Literatuur ter voorbereiding

  1. De verborgen dynamiek van familiebanden. Bert Hellinger.
  2.  Aan het roer van jouw leven. Maries Ligtvoet.
  3. Soft skills – tools voor Persoonlijk Leiderschap. Jan Busschers.
  4. Familieopstellingen, de snelste weg naar de oplossing van ongrijpbare problemen. Maries Ligtvoet.

Opleidingskosten

Kosten opleiding zijn € 1.795,- exclusief btw en inclusief de drie boeken van Ynnergy, koffie, thee en water. Lunches worden gezamelijk genuttigd.

Locatie

Landgoed Bleijendijk te Vught.

Toetsing en examen

Gedurende de opleiding worden de kwaliteiten en ontwikkelingen gemeten door middel van observatie. De opleiding wordt afgerond met een praktijkexamen die beoordeeld wordt door één van de docenten.

Accreditatie:
161114-Yy-077 Is het kenmerk van de NOBCO. Er zijn 24 PE punten toegekend.
De toekenning is geldig tot en met 24-2-2019.

Tevens is deze opleiding erkend door het KTNO en geaccrediteerd met 7 ECTS-punten.

Ook is er de erkenning van de SKJ binnen.

Inhoud van de Opleiding 

De opleiding bestaat uit 12 dagen waarin naast de theorie  uitgebreid de praktijk van het 'Systemisch Werken' behandeld en onderwezen worden. Naast vermelde 12 dagen is 20 uur intervisie (bv 5 groepsintervisie-bijeenkomsten van elk 4 uur) voor de studenten verplicht tijdens de opleiding.

Aanbod komen de volgende onderwerpen

Basishouding
Familieopstellingen algemeen
De essenties van systemisch werk
Verschillende soorten opstellingen
-Individuele opstellingen
-Flitsopstellingen
-Inzichtsopstellingen
-Helende opstellingen
-Gezondheidsopstelllingen
Het helende veld
De 3 natuurwetten in theorie en praktijk
Het onderbewustzijn
De magische liefde van het kind
Aanmatigend gedrag
Innerlijk kind en familieopstellingen
Verschillende soorten emoties theorie en praktijk
Heel worden: wat houdt dat in?


Voor meer verdieping verwijzen we naar het boek familieopstellingen

De docenten stellen zich voor

Deze opleiding wordt gegeven door Jan Busschers en Maries Ligtvoet. De harten van Jan en Maries liggen in het werken met familieopstellingen en organisatieopstellingen omdat dit de beste methodiek is om snel bij de kern van een probleem te komen. Vooral de combinatie van deze techniek met Innerlijk Kindwerk-Ademen en NLP (Werken met delen) en de ‘speelse’ manier waarop zij werken levert veel meerwaarde.
Ook zullen er enkele dagdelen gasttrainers uitgenodigd worden. Gebleken is dat ook dit een enorme meerwaarde heeft in deze inspirerende opleiding.

'Magisch'

‘De snelste weg is de beste weg'

Testimonial

“Ik heb al zoveel vakgerichte opleidingen en trainingen gedaan. Waarom heb ik dit niet eerder gedaan? Ik ben zo blij met deze 'opleiding in professionele ontwikkeling en menswording', ik ben werkelijk aan het veranderen, krijg diepe inzichten en kan er zoveel mee op het werk èn in mijn privéleven. Ik beveel het onze professionals van harte aan"

M.A. Hoofd Personeelszaken

Lees meer ervaringen met familieopstellingen.

Contact

Wil je meer informatie over de opleiding familieopstellingen? Neem contact met ons op via onderstaande contactformulier. 

  1. *Verplicht
Familieopstellingen
+31 (0)73 7515075
info@ynnergy.nl
Vivaldistraat 35
5216 EK 's-Hertogenbosch

ING 9693891
KvK Eindhoven 17159649
BTW 8126.02.304.B.01

nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

* Verplichte velden

SitemapColofon • © 2017 Familieopstellingen • Alle rechten voorbehouden • ontwerp creatiefplanbureau.nl • techniek ceweb.nl