Relatieopstellingen

Waarom relatieopstellingen?

Relatieopstellingen gaan over relaties en niet alleen over(het ontbreken van) een partnerrelatie. Het kan ook gaan om de relatie met ouders, kinderen, broers of zussen, vrienden, collega’s. De meestvoorkomende relatieopstellingen worden gedaan bij:

  • (communicatie)problemen in de partnerrelatie
  • bij voorgenomen echtscheiding
  • relatie dochter-moeder
  • relatie zoon-vader

Bij relatieproblemen of een voorgenomen echtscheiding is veelal de communicatie de deur uit gelopen en is de liefde er achteraan vertrokken. Zijn er gezamenlijke kinderen dan zal de partnerrelatie permanent blijven in de rol van vader en moeder. Voor ouders een zeer belangijke opdracht om deze hoe de relatie 'werkbaar'te maken. Een relatieopstelling is onderdeel van een proces waarin ouders ontdekken wat hen bindt  aan elkaar en waar ze moeite mee hebben.

Binnen een relatie is er veel informatie voor handen over hetgeen personen bewust of onbewust inbrengen. Soms spelen onzichtbare patronen een grote rol, waarbij het moeilijk is om elkaar in liefde weer te vinden.

De oorsprong van deze verborgen dynamieken ligt vaak in de onbewuste en niet erkende loyaliteiten t.a.v. vorige partners, ouders of voorouders. Deze verstoringen kunnen er voor zorgen dat de partner(s) niet beschikbaar is (zijn) voor een vrij partnerschap. Eventuele kinderen laten de tekortkomingen van (één van) de ouders zien omdat een kind als het ware 'alles voelt en weet'. In het belang van de kind is een relatieopstelling dan ook zeer verhelderend omdat er erkenning plaatsvindt.

Relatieopstellingen geven helder weer wat er in de 'onder water' in de kern aan de hand is. In de opstellingen wordt zichtbaar gemaakt 'wat' gezien mag worden. Veelal is dat iets wat men vaak onbewust wel wist of aanvoelde, maar er geen plaats aan kon geven. Een relatieopstelling, mits vertrouwen en veiligheid gewaarborgd zijn, is de beste mogelijkheid om liefdevol los te komen van de belemmerende verstrikkingen binnen relaties. In vele gevallen is de communicatie en wederzijds begrip na een relatieopstelling véél beter. 

  1. *Verplicht
Familieopstellingen
+31 (0)73 7515075
info@ynnergy.nl
Vivaldistraat 35
5216 EK 's-Hertogenbosch

ING 9693891
KvK Eindhoven 17159649
BTW 8126.02.304.B.01

nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

* Verplichte velden

SitemapColofon • © 2019 Familieopstellingen • Alle rechten voorbehouden • ontwerp creatiefplanbureau.nl • techniek ceweb.nl