Wat zijn familieopstellingen?

Familieopstellingen is een methodiek die, zonder veel woorden, ons laat zien wat de onbewuste oorzaak achter ons gedrag is. Ook laat het ons op de snelst denkbare wijze inzien welke rol of positie we in ons huidige gezin of in onze familie van herkomst innemen. Opstellingen helpen om de tot dan toe verborgen verbanden te zien. Pas als dit zichtbaar is kunnen we nieuwe mogelijke wegen vinden om ons op liefdevolle wijze los te maken uit verstrikkingen.

Lees meer over voor wie familieopstellingen geschikt zijn of hoe een familieopstelling werkt. Verdiep je je liever eerst in literatuur over familieopstellingen? Maries heeft een boek geschreven over de mogelijkheden die een familieopstelling biedt en welke technieken kunnen worden gebruikt.

De 3 natuurwetten van familieopstellingen

"Als één van deze natuurwetten niet nageleefd wordt, stroomt de energie, de liefde niet"

De basis van familieopstellingen is het werken met  3 natuurwetten;

 • Neemt iedereen in het systeem de juiste positie in?
 • Klopt de balans tussen geven en nemen?
 • Is er sprake van buitensluiting in welke vorm dan ook?

Kosten intensieve workshop Inzicht en Bevrijding met helende familieopstellingen door Jan en Maries 

Wij werken met helende familieopstellingen in combinatie met innerlijk kind werk en meditatie: Deze intensieve workshop duurt 7 dagdelen en kost € 1290,- exclusief btw. Gegarandeerd verandering.

Voor meer informatie over deze workshop Bevrijd Jezelf met oa familieopstellingen kun je contact opnemen via 073 751 5075

073 751 5075 Direct aanmelden

Oorsprong familieopstellingen

Soms leef je onbewust het leven van iemand anders. Je wordt de moeder van je moeder; je draagt een last voor iemand anders in de familie zonder dat je dat weet en zonder dat je dat wilt. Familieopstellingen zijn ontwikkeld door de Duitse filosoof en gezinstherapeut Bert Hellinger en helpen om inzicht te krijgen in onbewuste processen: Waarom kun jij je plek in het leven niet innemen? Veel persoonlijke problemen, relatieproblemen en levensvragen vinden hun wortels in zogenaamde verstrikkingen in het familiesysteem. Dit gaat onbewust. Familieopstellingen zijn uiterst effectief. Ze gaan direct naar de onbewuste oorzaak en raken het diepste van de ziel. Vastzittende emoties en overtuigingen kunnen op deze manier vrijkomen.

Het verandert het enige wat we aan onze geschiedenis kunnen veranderen, namelijk: onze perceptie erop. Door alle deelnemers worden de opstellingen als zeer diepgaand, helend en bevrijdend ervaren. Vertrouwen en veiligheid zijn een voorwaarde voor deelnemers om uit hun comfortzone te komen, om zo tot een persoonlijke doorbraak te komen. Wij vragen moed en lef om in jezelf af te dalen. De enige weg naar echte vrijheid.

Voor meer informatie over werken met familieopstellingen kun je contact opnemen via 073 751 5075 .
 

Andere soorten opstellingen:

Naast familieopstellingen bieden wij ook onderstaande opstellingen aan:

 • Grote familieopstellingen: intense en helende opstellingen met representanten
 • Flitsopstellingen: inzicht in extreem korte tijd soms al in enkele seconden
 • Inzichtsopstellingen: inzicht in de onbewuste dynamiek van het 'systeem'
 • Relatieopstellingen: opstelling(en) van beide partners en deze familiesystemen
 • Organisatieopstellingen: het snelste alternatief voor organisatieadvies
 • Gezondheidsopstellingen: inzicht in de (emotionele) oorzaak achter ziektes
 • Keuzeopstellingen bij twijfel: vraagsteller neemt besluit ('werken met delen')

De deelnemers van een familieopstelling via Ynnergy zijn altijd erg enthousiast. Bekijk hier enkele ervaringen van diverse (oud-)deelnemers. 

 1. *Verplicht
Familieopstellingen
+31 (0)73 7515075
info@ynnergy.nl
Vivaldistraat 35
5216 EK 's-Hertogenbosch

ING 9693891
KvK Eindhoven 17159649
BTW 8126.02.304.B.01

nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

* Verplichte velden

SitemapColofon • © 2019 Familieopstellingen • Alle rechten voorbehouden • ontwerp creatiefplanbureau.nl • techniek ceweb.nl